Tegeltaxi Lingewaard

Wat

Met minder tegels kan regenwater weer in de grond wegzakken (infiltreren). Hierdoor verdroogt de bodem minder en ook is er minder snel wateroverlast. Tegelijk wordt groen aangelegd (bomen, gras of planten). Groen zorgt voor schaduw tijdens een hete zomerdag.

Dat klinkt mooi, maar waar moeten inwoners dan met die oude zware tegels heen? De gemeente Lingewaard helpt de inwoner daarbij. De Tegeltaxi van Technisch Wijkbeheer van de gemeente Lingewaard haalt de uit de tuin verwijderde tuinstenen en tuintegels gratis op.

Gratis tegels ophalen | klimaatbestendig (lingewaard.nl)

Met wie

Voor dit project wordt intern samengewerkt met Technisch Wijkbeheer (buitendienst).

Voor welke thema’s

Wateroverlast, droogte en hitte.

Wat is het doel en het resultaat?

Klimaatadaptatie pakken we samen aan. Niet alleen overheden, maar ook inwoners en bedrijven. Inwoners kunnen een bijdrage leveren door tegels te verwijderen uit de tuin. Hierdoor kan water de bodem instromen, waardoor verdroging van de bodem en wateroverlast wordt tegengegaan. Door tegelijk groen terug te brengen, ontstaat er een koele omgeving tijdens hete zomerdagen.

Tips en struikelblokken

De buitendienst van de gemeente haalt de tegels op, maar er bestaat een risico dat de inwoner weer nieuwe tegels terugplaatst. Om dit te voorkomen worden nu goede afspraken gemaakt met de aanvrager. Zo vraagt de gemeente bij de aanvraag om foto’s toe te sturen van de bestaande situatie. Via luchtfoto’s kan de gemeente dan controleren of aan de voorwaarden van de Tegeltaxi is voldaan.

Contactgegevens

Kees de Jong
Gemeente Lingewaard
Stuur een bericht via ons contactformulier en we verbinden je door!

Tegeltaxi Lingewaard klimaatadaptatie
Tegeltaxi Lingewaard klimaatadaptatie 3