IVN bestuurslid wordt Klimaatburgemeester Land van Maas & Waal

Per 1 augustus is nieuw IVN-bestuurslid Cora van Ingen Klimaatburgemeester geworden van het Land van Maas & Waal. Zij is een van de twee Klimaatburgemeesters die de regio nu kent. Klimaatburgemeester zetten zich in voor een beter (leef)klimaat. Ze zijn gesprekspartner voor de gemeente en voorbeeld in de gemeente, door anderen te inspireren voor een schoner, groener en gezonder leefklimaat. Er zijn 250 Klimaatburgemeesters in Nederland, een rol die op initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is ontstaan. Klimaatburgemeesters zijn lokaal, regionaal en nationaal actief, met als doel het ondersteunen van maatschappelijke ontwikkelingen die gericht zijn op een gezonder (leef)klimaat. Klimaatburgemeesters Nederland opereren als intermediair tussen partijen als gemeente, inwoners, bedrijven en stichtingen of verenigingen.

IVN bestuurslid wordt Klimaatburgemeester Land van Maas & Waal

Cora van Ingen: ‘Als natuurinclusief ondernemer en bestuurslid van IVN Maas & Waal zet ik mij vol passie in voor een klimaatbewuste samenleving, door mensen dichter bij de natuur te brengen. Als kersverse Klimaatburgemeesters hebben wij de ambitie om ‘Het groene verhaal van Maas & Waal’ op de kaart te gaan zetten. Een verhaal wat verbindt en verbroedert en waarmee we gezamenlijk meer impact kunnen maken in de regio. Onze focus zal liggen op het uitlichten van goede bestaande plannen en projecten en het verbinden van nieuwe initiatieven vanuit een krachtig gezamenlijk netwerk. De regionale klimaatadaptatie Strategie (RAS) wordt daarin natuurlijk meegenomen.’

11 t/m 17 november is het Nationale Klimaatweek, met deze week wil het ministerie aandacht schenken aan alles wat er in het land al gebeurt op het gebied van Klimaat en Groene Groei. Bewoners, bedrijven en gemeenten organiseren extra activiteiten voor een beter klimaat. Er wordt dan tevens stilgestaan bij de noodzaak van klimaatverbetering om de afgesproken klimaatdoelstellingen te behalen. Het IVN zet zich het hele jaar door in voor een klimaatbewuste samenleving, onder andere door mensen dichter bij de natuur te brengen, kennis van de natuur te vergroten en het natuurbewustzijn te verhogen. Het Klimaatburgemeester initiatief wordt dan ook van harte ondersteund.