Wethouder West Betuwe vraagt met bezoek aandacht voor meer groen in tuinen

Eind oktober bezocht wethouder Joke van Vrouwerff namens gemeente West Betuwe de waterrijke en biodiverse tuin van Lionne van Drunen en Albert Vliegenthart in Ophemert. Dit om aandacht te vragen voor minder steen en meer groen in tuinen.

“Ik zie madeliefjes, libellen, boterbloemen en zelfs een goudhaantje. Deze tuin is niet alleen leuk om naar te kijken, maar biedt ook veel andere voordelen. Het regenwater kan beter weglopen in de grond en zorgt in de zomer voor verkoeling. Daarom stimuleert gemeente West Betuwe inwoners om hun tuin watervriendelijker te maken en zo weersextremen op te vangen.”

Subsidie en handige tips

Extra mooi is dat je er geen groene vingers of grote tuin voor nodig hebt. Met een paar planten kun je al het verschil maken. Vergroenen is dus voor iedereen weggelegd. Zeker met de beschikbare subsidieregelingen via de gemeente West Betuwe en door het toepassen van de handige tips die Lionne nog heeft gedeeld tijdens een bijeenkomst in Centrum voor Duurzaamheid De Knop. Samenvattend: zorg voor meer variatie, tuinier niet te netjes, laat wat delen liggen, vang regenwater op en bewater hier de planten mee en vergeet niet te genieten van al het natuurschoon om je heen.

biodiversetuin-wethouder-bewoners